Vieraile metsäpuutarhassa

Helsingin kulosaaressa sijaitsee metsäpuutarha, joka on viralliselta nimeltään fennobalttinen metsäpuutarha ja se sijaitsee Eugen Schaumanin puiston yhteydessä. Metsäpuutarha on oma käsitteensä, joka on saanut alkunsa 1800-luvulla ja sen periaate on päinvastainen normaaliin hyvin ja jatkuvasti hoidettuun puutarhaan. Metsäpuutarhaan istutetaan yleensä luonnonvaraisia kasveja, jotka ovat soveltuneet elämään ja kasvamaan alueella. Pääperiaate kasvien istuttamisessa on, että ne tulevat toimeen pääasiassa ilman hoitoa.

Tämä metsäpuutarha Helsingin kulosaaressa on jaettu useaan eri osaan ja kasvialueeseen. Puutarhasta löytyy 18 eri kasvialuetta, joissa erilaiset kasvit vaihtelevat ja alueella voi liikkua polkuja pitkin. Puutarhan läpi virtaa myös pieni puro, jonka varrella kasvaa kauniita kasveja. Erittäin hienoksi tämän puutarhan tekee se, että se on toteutettu pääosin talkoovoimin ja lahjoitusten avulla, joita ovat antaneet monet kymmenet henkilöt. Puutarhaan on myös tuotu ja saatu lahjoituksina kasveja Baltiasta ja Suomesta, jotka nyt kasvat villeinä metsäpuutarhassa. Kyseinen puutarha on avattu vuonna 2007 ja siellä on mukava käydä tutustumassa eri vuoden aikoina.

Jos olet kiinnostunut lähtemään tutustumaan kyseiseen puutarhaan se onnistuu helposti. Voit reissua varten hankkia majoituksen Helsingin keskustasta ja käydä julkisen liikenteen avulla tutkimassa kyseistä puutarhaan ja tietenkin kaikkia muita Helsingin kauniita puutarhoja. Hyvä hotelli Helsingissä on Klausk, joka sijaitsee aivan ydinkeskustassa. 

Voit tietenkin käyttää ressun inspiraation lähteenä omaan metsäpuutarhaan jonka tekeminen omaan kotiin on myös mahdollista. Hyvä vinkki on tutustua kasveihin, joita metsäpuutarhassa kasvaa. Todennäköistä on, jos asut melko lähellä Helsinkiä, että samat kasvit pärjäävät myös sinun pihallasi. Silloin voit listata haluamasi kasvit ja hankkia niitä omaan metsäpuutarhaasi. Samoja hienoja istutusideoita voi myös lisätä omaan puutarhaan. Voit selvittää eri kasvien värejä ja hyödyntää niitä oman puutarhan näkymässä eri vuodenaikoina.