Järjestä puutarha-alan tapahtuma

Kevät on oikeaa aikaa koota multapeukalot koolle ja viettää aikaa puutarhanhoitoalan uusimmista tuulista yhdessä keskustellen. Keväistä tapahtumaa kannattaa alkaa suunnittelemaan jo syksyllä tai jopa edellisenä keväänä, sillä huolellinen suunnittelu on onnistuneen tapahtuman tae. Tässä postauksessa jaamme vinkkejä hyvän tapahtuman suunnitteluun.

Kaikki alkaa tilan vuokraamisesta. Kun tiedät, minkä tyyppisen ja kuinka suuren tapahtuman haluat järjestää, on aika lähteä kartoittamaan vaihtoehtoja tapahtuman tilaksi. Suuria messuja varten kannattaa varata messuhalli tai jonkin oppilaitoksen sali. Puutarha-aiheinen konferenssi helsinki -alueella kannattaa järjestää tyylikkään hotellin konferenssitiloissa. Hotellit tarjoavat mielellään erilaisia tarjouspaketteja konferensseja järjestäville tahoille. Jos suunnitelmissasi on järjestää kierros kaupungin puutarhoissa, et tarvitse erityistä tilavuokrasta, mutta silloin on hyvä tarkistaa, ovathan puutarhat avoinna suunnittelemanasi päivänä.

Seuraavaksi tulee miettiä, keitä tahoja haluaisit saada mukaan tapahtumaasi. Suosituimmat puhujat kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen ja konsultoida pr-toimistoa ajoissa. Alan kiinnostavimmat nimet saavat paljon luennointikutsuja, joten varmista paikkasi heidän ohjelmistossaan runsaalla palkkiolla ja hyvillä hotelli- ja matkaeduilla. Pienemmän kokoluokan tapahtumassa puhujat voivat olla vaikkapa yhteisestä puutarhanhoitopiiristä, jolloin kynnys suostua puhumaan on matalampi.

Mieti, mitä ohjelmaa haluat tapahtumaasi puhujien ja luentojen lisäksi. Myyntipaikkojen tarjoaminen mahdollistaa, että tapahtumassa raha vaihtaa omistajaa ja uusimmat trendit ovat ostajien saatavilla. Pienemmän kokoluokan tapahtumissa voi järjestää esimerkiksi siementen tai pistokkaiden vaihtamiseen tarkoitetun tapahtuman. Myös erilaiset pelit ja visat ovat suosittuja – miten olisi vaikkapa monivuotisten kukkien tietovisa tai arvaa mikä kukkasipuli -arvauspeli? Vain taivas on rajana, kun lähdetään keksimään juuri sinun tapahtumaasi sopivaa ohjelmaa.

Näiden vinkkien myötä sinun on varmasti helpompi lähteä järjestämään puutarha-alan tapahtumaa!