Luontokuvauksen abc

Oletko suunnitellut valokuvaamisen aloittamista? Luontokuvaus on luonteva tapa aloittaa kameraan ja kuvaamiseen tutustuminen, sillä luonto on puutarhanhoidon harrastajana sinulle varmasti tuttu ympäristö. Ota laadukas kamera käteen, lähde ulos ovesta ja ota selvää, mitä kaikkea voit kameran linssin läpi ikuistaa! Tässä postauksessa jaan sinulle parhaita vinkkejä siihen, miten voit kuvata luontoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Aikainen lintu madon nappaa

Luonnossa on taikaa ja etenkin tuo taika tulee esille aamuisin. Aamukasteessa on mystiikkaa, joka näyttäytyy katsojalle vain silloin, kun on herännyt viideltä, ottanut aamukahvin termariin ja lähtenyt pellonlaitaan kamera kourassa. Parhaan palkinnon aikaisesta heräämisestä saa silloin, kun voi ikuistaa peuralauman ruokailemassa metsän rajassa. Aamun valo näyttää kuvissa upealta ja matalalta paistava aurinko antaa kuville maagisen hohteen.

Abstrakti luonto

Abstrakti taide tuo mieleen usein ihmisen tekemän taiteen, jota on esillä gallerioissa. Luontonkin kuitenkin tarjoaa meille abstrakteja värejä, pintoja ja kuvakulmia, jotka kameran linssin kautta tulevat esille. Toisinaan abstraktius löytyy kuvanmuokkausohjelman avulla, kun värisävyjä muokkaa tai käyttää muita efektejä. Abstraktiutta voi etsiä esimerkiksi kallion pinnasta, lehtien muodoista tai kaarnasta.

Veden pinta peilinä

Vettä kannattaa hyödyntää elementtinä, joka tarjoaa paljon erilaisia kuvausmahdollisuuksia ja ideoita. Kuvaa horisontti veden pinnan kautta ja käännä kuva muokkausohjelmalla ylösalaisin niin, että veden kautta muodostuva horisontti on yläpuolella. Tällainen kuva huijaa silmää ja aiheuttaa katsojalle kysymyksiä siitä, mikä on totta ja mikä silmänlumetta. Vedenkestävä kamera avaa aivan uuden maailman, sillä vedenalainen maailma on aivan omanlaisensa taianomainen paikka.

Näillä vinkeillä pääset varmasti hyvin alkuun luontokuvauksessa. Kamera käteen ja ulos ovesta!