Kesäjuhlat puutarhassa

Me puutarhan omistavat olemme etuoikeutetussa asemassa mitä kesäjuhlien järjestämiseen tulee. Puutarha on usein haluttu ja kadehdittu miljöö viettää erilaisia kesäisiä juhlahetkiä, mikäli sää vain suosii. Tämän blogipostauksen tarkoitus on muistuttaa erilaisista käytännön vinkeistä, joita kesäjuhlien järjestämiseen liittyy.

Sää on niitä harvoja asioita, jotka voivat pilata kesäiset puutarhajuhlat. Säätiedotuksia kannattaakin pitää silmällä jo hyvissä ajoin ja tiedottaa kutsuttuja vieraita mahdollisesta sateen uhasta. Säävaraus on hyvä olla ja varata jokin sisätila siltä varalta, että ulkona ei juhlia pysty järjestämään. Yksi hyvä vaihtoehto on tilata juhliin tarkoitettu suuri teltta. Telttoja on olemassa paljon eri kokoisia erilaisille seurueille niin pienistä perhejuhlista suuriin hääjuhliin asti.

Ruokatarjoilujen suhteen puutarha on ideaali sijainti. Jos sinulla on kasvamassa yrttejä tai kasviksia, voit hyödyntää niitä tarjoiluissa. Miten olisi vaikkapa mozzarella-basilikasalaatti tai omenapiirakka oman puun omenoista? Voit myös ohjelmanumeron omaisesti napata timjamia drinkkiin suoraan omista istutuksista, tai syötäviä kukkia täytekakun koristeeksi. Muista selvittää vieraiden mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot hyvissä ajoin ennen juhlia.

Kesäjuhlat kannattaa ikuistaa mieliin eri tavoilla, jotta muistot ihanista juhlista säilyvät aina. Yksi hyvä idea on palkata kuvaaja tai hankkia hyvät järjestelmäkamerat, joilla voit ottaa kuvia. Kuvista voi kehittää valokuvakirjan, jota voi selailla talven pimeinä iltoina, tai niitä voi lähettää kiitoskorttien muodossa vieraille juhlien jälkeen. Voit myös asettaa juhlissa esille vieraskirjan, jossa sana on vapaa. Rohkaise vieraitasi käyttämään vieraskirjaa tuunatessa erilaisia askarteluvälineitä ja luovuutta rohkeasti. Kun jokainen vieras on päässyt jättämään kädenjälkensä kirjaan, säilyvät muistot juhlista ikuisesti.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla saat järjestettyä parhaat mahdolliset kesäjuhlat puutarhassasi!