Vieraile Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa

Olet tullut pääkaupunkiimme lomalle tai vierailulle ja mietit hyviä vierailukohteita, missä viettää aikaa rauhallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä. Helsingissä tämä onnistuu helposti vierailemalla kaupungin useissa puistoissa ja puutarhoissa. Yksi hienoimmista ja vanhimmista on Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee kaupungin ytimessä. Sijainti onkin yksi parhaista kun katsotaan Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa. Se sijaitsee aivan Helsingin rautatieaseman vieressä, joten paikalle löytäminen onnistuu varmasti helposti ja nopeasti.

Puutarhan juuret ulottuvat vuoteen 1763, milloin Hans Böje vuokrasi Helsingin kaupungilta tontin, jolle hän perusti puutarhan. Puutarha muuttui vaiheittain kaupungin yleiseksi puutarhaksi ja sen jälkeen yleiseksi kävelypaikaksi, jonka yhteydessä on kasvitieteellinen puutarha. Kasvitieteellinen puutarha tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä kävijöille ympäri vuoden. Sieltä löytyy noin 1300 kasvin kokoelma, jossa voit tutustua kasveihin Suomesta Etelä-Afrikkaan ja kaikkea siltä väliltä. Yksi hienoimmista kasveista on parananjättilumme, joka voi kasvaa yli kaksimetriseksi halkaisijaltaan. Täällä voit myös ottaa selville maustekasvien saloja. Pihvin paistaja tarvitsee pihvilleen hyvän paistinpannun ja sen lisäksi suolaa sekä pippuria, ja kasvitieteellisessä puutarhassa voit todella selvittää, missä se pippuri oikein kasvaa.

Varaa aikaa vierailulle

Kasvitieteellisen puutarhan alue on noin neljä hehtaaria ja nähtävää riittää pidemmäksikin aikaa. Yhden päivän vierailun sijaan kannattaa varata mukava huone Helsingin ytimestä ja nauttia puutarhan tarjoamasta pidempään. Kasvitieteellisessä puutarhassa on kymmenen yleisölle avointa kasvihuonetta, jossa eri maiden kasvillisuus todella herää henkiin ja voit kokea olevasi paahtavalla aavikolla, kosteassa sademetsässä tai trooppisessa kosteikossa. Näet koko kasvikunnan kehityshistorian ja pääset tutustumaan jopa eläviin fossiileihin.

Vierailujen lomassa on hyvä nauttia pääkaupungin hyvistä ravintoloista, joita löytyy ytimestä valtava määrä erilaisia. Löydät varmasti omaan makuusi sopivan ja aina kannattaa koittaa jotain uutta sekä erilaista.