Miten onnistua tomaattien kasvatuksessa

Monelle kodin puutarhurille on yksi saavutus kasvattaa itse omat tomaattinsa. Tomaattien kasvatuksessa pitää ottaa huomioon monia asioita ja lisäksi on monia niksejä, millä kasvattaminen onnistuu. Käymme tässä läpi tärkeimmät asiat, joiden avulla onnistut tomaattien kasvattamisessa.

Vaiheittain onnistunut kasvatus

Jos et ole ennen kasvattanut tomaatteja kannattaa aloitta kasvatus perinteisistä lajikkeista. Nämä lajikkeet voivat olla ihan perustomaatti tai kirsikkatomaatti, koska ne kasvavat hyvin ja onnistut varmimmin kasvatuksessa.

Tomaatit eivät tarvitse paljoa ja niille riittää aurinkoinen sekä tuulensuojainen paikka. Kasvatuksessa pitää huomioida se, että tomaatit vaativat paljon vettä ja ne kannattaa istuttaa suureen ruukkuun, jossa on pohjassa reikiä. Lannoittaminen on erittäin tärkeää koko kasvattamisen ajan ja sen voit helposti tehdä lannoiteveden avulla. Kastelu lannoitteet toimivat hyvin ja niiden ohjeiden avulla varmistat, että tomaattisi saavat riittävästi lannoitetta.

Istuta taimet riittävän väljästi, lannoita ja anna niille riittävästi vettä sekä valoa. Taimista kannattaa poistaa alimmat lehdet, koska tämä varmistaa varren kasvamisen tukevaksi. Poista myös kasvita sivuversot riittävän usein esimerkiksi kerran viikossa. Sivuversojen poistaminen riippuu lajikkeesta mutta perinteisissä lajikkeissa ne tulee poistaa. Tomaattien kasvaessa suuremmiksi kannattaa varret sitoa tukeviin keppeihin, koska ilman niitä ne voivat kasvaessaan katketa.

Tomaatit tarvitsevat lämpöä, joten huolehdi niiden paikasta ja lämmön saannista. Jos keväällä on kylmää, kannattaa kasvit suojata hyvin, etteivät ne vahingoitu kylmän takia. Ilman lämmetessä myös yöllä, totuta kasvit pikkuhiljaa ulkoilmaan. Tomaatit kasvaa erittäin hyvin kasvihuoneessa mutta sen kasvattaminen onnistuu myös terassilla tai parvekkeella. Nyt kannattaa laittaa omat tomaatit kasvamaan, jotta pääset nauttimaan niistä kesän aikana. Kuten huomasit kasvattamisessa on muutama asia, mikä kannattaa huomioida. Pienellä ja tarkalla huolenpidolla varmistat onnistuneen kasvatuksen.